Cursussen

Elementair boekhouden voor de ZZP’er

In 6 lesavonden leert u de belangrijkste zaken die nodig zijn om zelfstandig een boekhouding te voeren. U kunt hiermee aanzienlijk besparen op administratieve kosten en krijgt meer inzicht in uw eigen cijfers.


 Elementair Boekhouden (Basiskennis)

Deze cursus leidt op tot het niveau van boekhoudkundig assistent en is ook speciaal geschikt voor (startende) ondernemers. U leert de basisbeginselen van het boekhouden, zodat u zelf uw administratie kunt voeren. Tijdens een aantal lessen maakt u ook kennis met computerboekhouden (Accountview). U kunt met dit programma ook thuis op uw computer oefenen. Gedurende deze cursus wordt ruime aandacht besteed aan het interpreteren van financiële gegevens. Lesavond op woensdag (Gouda).


Basiskennis Calculatie

Verbetert uw rekenvaardigheid en leert u zelfstandig o.a. een kostprijs, rente’s en kengetallen berekenen. Lesavond op woensdag (Gouda).


Financial Assistant

Een diploma van de cursussen BKB en BKC samen geeft recht op het
diploma ‘financial assistant’  (een kwalificatie op MBO 2 niveau).


Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Deze cursus op MBO 4 niveau geeft voldoende basis om zelfstandig de administratie van een kleine organisatie te kunnen voeren. U leert boekhoudgegevens te verwerken en te analyseren. Een belangrijk onderdeel is ook  kostprijscalculaties en financiering, waardoor uw cijfermatig inzicht wordt vergroot. Bij ons kunt u PDB “nieuwe stijl” volgen in 3 losse modulen. Lesavond op woensdag (Gouda).


Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Deze cursus leidt op tot een door het bedrijfsleven hoog gewaardeerd diploma op MBO 5 niveau. Naast bedrijfsadministratie en kostencalculatie krijgt u ook de onderdelen financiering en belastingwetgeving. Na de opleiding bent u klaar voor een administratieve baan op niveau.
Lesavond op maandag (Gouda).